MojaSlovenija.si

O PROJEKTU | ABOUT THE PROJECT

  Boštjan Burger

Slapovi Slovenije (1993-1998) Waterfalls of Slovenia

Slovenija |Triglavski narodni park (Triglav national park)|SLAPOVI SLOVENIJE - Slovenia Land of Waterfalls
Vrsnik

Vrsnik je ime za območje in desni pritok Soče. Vrsnik je bolj poznan kot kraj s počitniškimi hišicami, kot pa potok s slapovi in lahko dostopnimi koriti. Bolj kot slapovi so morda zanimiva korita. Niso tako globoka, kot od sosednjega Suhega potoka, so pa zato lepo pregledna. V dolžino segajo slabih 200 m ter v širino do 5 m. Večjih slapov pravzaprav ni v njih, le dva večja skoka od katerih bi lahko le enemu rekli slap (višina: približno 5 m).

Dostop: Pri Malih koritih Soče vodi most s cesteTrenta - Bovec proti Vrsniku. Po asfaltirani cesti nadaljujemo pot proti vasi Na Skali (odkoder je tudi lep panoramski razgled na območje Vrsnika in Sočo). Po približno 3 km pridemo do potoka Vrnik ter manjše elektrarne ob cesti. Korita so za ostrim ovinkom ceste proti vasi Na skali. Tik pod mostom je 5 m visok slap. Za mostom vodi na levo odsek gozne ceste. Po 20 m. zopet krenemo na levo na brezpotje. Pred nami se odpre temna globel v katero pada 15 m visok slap. Splača se spustiti podenj (relativno lahek dostop - s primerno obutvijo), kajti doživi se svojevrsten občutek padajoče vode.

Waterfalls and evorsion channels are accessible by the road from the Mala Korita of Soča. The second waterfall bellow the road (height:15 m). Drugi slap pod cesto. Višina: približno 15 m. Slapovi in korita so dostopni po cesti od Malih Korit proti vasi Na skali.
Slapovi pod mostom
The first waterfall bellow the road (height : 5 m).
Prvi slap pod cesto.
Salpovi pod mostom
Evorsion channels of the stream Vrsnik are very picturesque. They could be very easy scaned from ther eather left or right bank of the stream. The first waterfall above the road - in the evorsion channel. Height: 5 m Prvi slap v koritih nad cesto. Višina : 5 m.

Korita Vrsnika so zelo slikovita. So lepo pregledna z obeh bregov potoka.

Slapovi v koritih
Waterfall inside the evorsion channel.Skočnik v koritih. Višina približno 3 m.
Lokacija GPS: N:46°19'33" E:13°42'08" nm. višina/elevation cesta/road~ 740 m
Slapovi v koritih
Slovenija |Triglavski narodni park (Triglav national park)|SLAPOVI SLOVENIJE - Slovenia Land of Waterfalls

Burger Landmarks / MojaSlovenija.si

Digitalizacija dediščine: (c) Boštjan Burger, (1993) 1996-2022