slovensko SLOVENIJA TNP ZEMLJEVID::MAP

PROSTORSKE FOTOGRAFIJE 360°SURROUND PHOTOGRAPHY

Boštjan Burger

Bivak 2 pod Rokavi Na jezerih

Boštjan Burger, geografske vizualizacije

Bivak 2 pod Rokavi Na jezerih (nadmorska višina: 2118 m)

Lokacija Bivaka 2 je na nadmorski višini 2118 m, na robu krnice Na jezerih pod vrhovi Rokavov, Velikega Oltarja, Dovškega Križa in Šplevte. Dno krnice je kraški svet s podornimi skalami in manjšim jezerom, ki je le redko vodnato.

Dostop do bivaka je po izhojenih, vendar nemarkiranih poteh, ki se ponekod prepletajo z “gamsovimi stezami”. Najprimernejši je dostop iz doline Vrat, od Poldovega rovta ob hudourniški strugi Rdečega potoka, ki višje iz melišča teče v 20 m slapu, desno mimo Malega Matterhorna in po melišču navzgor do roba krnice. Pod Malim Matterhornom je večji spodmol- zijalka, ki lahko nudi začasno zavetje pred vetrom,. Od dolineVrat do Malega Matterhorna (zijalke) je 2 ure srmega vzpona (1200 m nadmorske višine) in potem še 30 minut v smeri vzpona levo od melišča do mesta “Bivak 2”.

Vzpon ni zahteven, vendar zaradi padajočega kamenja lahko zelo nevaren.

Bivak 2 so zgradili leta 1937. Oblika bivaka je polkrožna 3,3 m dolga 2,9 m široka in 1,8 m visoka lesena konstrukcija prevlečena s pocinkano pločevino. V bivaku je lahko prespalo do 6 oseb. Leta 2011 je bil bivak delno prenovljen, pomladi, leta 2016 pa prenešen pred Slovenski planinski muzej.

var kmlLayer = new google.maps.KmlLayer({ url: 'http://www.burger.si/GoogleEarth/Slovenija.kmz', suppressInfoWindows: false, map: map, preserveViewport: true }); // KML _Meje TNP var kmlLayer = new google.maps.KmlLayer({ url: 'http://www.burger.si/GoogleEarth/Meje_TNP.kmz', suppressInfoWindows: false, map: map, preserveViewport: true }); // KML _Slovenska geološka pot - linija var kmlLayer = new google.maps.KmlLayer({ url: 'http://www.burger.si/GoogleEarth/SGP.kmz', suppressInfoWindows: false, map: map, preserveViewport: true });
Uvod - Prologue

Slovenija