avtor: Boštjan Burger

burger.si

360° Surround Photography guide to World Landmarks :: Prostorske fotografije sveta

O PROJEKTU | ABOUT THE PROJECT

Boštjan Burger

slovensko Med Scilo in Karibdo v slovenskem medijskem prostoru. Kdaj lahko s fotografijo posežemo v človekovo z ustavo zagotovljeno nedotakljivost telesne in duševne celovitosti, njegovo zasebnost ter v njegove osebnostne pravice? Ali ob tem lahko kršimo tudi ustavne pravice fotografa do svobodnega izražanja in ustvarjanja?

V zadnjem času se je v slovenskem medijskem prostoru vnela aktivna debata o teh vprašanjih in še o marsičem… Na Društvu popotnih fotografov in fotoreporterjev so sklenili presekati ta gordijski vozel medsebojnih obtoževanj in ugotavljanj, kdo ima prav in kdo ne. Na tematsko okroglo mizo so bili  povabljeni glavni akterje te debate: informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar, Boštjana Burgerja, fotografa, ki je imel (in še ima!) zagate z objavljanjem svojih fotografij na spletu, ter še nekaj fotografov in pravnikov, ki se na to tematiko spoznajo, ali pa so že bili vključeni v podobne primere.

Povabljeni so bili vsi člani DPFF-ja, študenti VIST-a, edinega visokošolskega študija fotografije v Sloveniji, študenti FDV-ja in seveda vsi, ki jih je ta tematika zanimala. Povezoval je fotograf in predavatelj Arne Hodalič.

demonstracija

english VR Photographers Rights Threatened in EU ? Debate with Information commissioner.

(c) Boštjan Burger, (1993) 1996-2018

Posredovanje, kopiranje, arhiviranje ali katerakoli uporaba v celoti ali delno za komercialno dejavnost ni dovoljena in se smatra za krajo. Spletna stran in vsebina spletne strani sta privatna last in vsak uporabnik spletne strani je gost po svoji lastni volji in na lastno odgovornost. Več o spletni strani www.burger.si